Novi Sad
08.04.2016.
13:32 > 13:33
Grupa građana "Bitka za Novi Sad - stop rušenju" danas organizuje tribinu posvećenu rušenju novosadskih trščara.
  • Ni N od Novog Sada

    11.04.2016 11:11
    Nema jeda, Novog Sada i onako vise nema.
    Novosadjani izumrli, naseljeni novi!
    Nista im nije sveto, rusili su i tudja groblja,crkve...
    Odavno je sve otislo ...
  • reetdach

    10.04.2016 19:41
    ostavite vec jednom vlasnike kuca trscara na miru! brin'te svoju brigu, kad vec niste u stanju da cenite i postujete TUDJE...a, dotle ce kuce u priobalju i na ostrvima Istocnog i Severnog mora biti pokrivene trskom (Reetdachhaus), il' ce biti gradjene drvenom konstrukcijom resetke, popunjene cerpicom ili ciglom (Fachwerkhaus)! to je stvar dogovora i ZAKONA, koji vazi ZA SVE!!!
    w.
  • G

    10.04.2016 17:43
    @@ Bogati Vojvođanin - ja bih vam "gospodine" iskreno predložio psihijatrijsko posmatranje i lečenje. U 21. veku ispoljavate težnju ka fašizmu čije su tekovine poznate i poznato je zašto su propale, dok odbijate mogućnost da neko može da ima pravo na različito mišljenje odnosno takve etiketirate "dođošima" i još dodatno izjavljujete kako "raspoznajete svoje među sobom" kao da ste kakva životinja. To, "gospodine", nisu odlike mentalno zdravog lica.
  • Bećar

    10.04.2016 16:54
    Betonjerka
    U pravu si , treba u naselje sa tamburicama i violinama da uložimo SVI MI koji volimo Novi Sad i hoćemo da teramo kera.....Al pravi bećari teraju kera sa svojim novcima.....Koliko TI SVOJIH NOVACA ULAŽEŠ? Nemoj se sikirati, metućemo ti ploču zahvalnosti sa imenom......
    Da se znade kad bećari teraju kera, da ne žale novaca.....
  • Zamišljeno naselje

    09.04.2016 11:46
    Betonjerka
    Predlozi za zamišljeno naselje sa tamburicama: Karlovci, Stražilovo, Gradić u Petrovaradinu, Salaši oko Novog Sada,.
    Bogati Vojvodjani javite se i ponesite svoje novce za izgradnju zamišljenog naselja
  • @ Bogati Vojvođanin

    08.04.2016 20:50
    Nisi ti ni bogat, ni Vojvođanin. Kao što onaj koji se potpisuje kao Lala nije Lala. Dođoši. Poznajemo mi svoje među sobom. Vi se samo trudite da kompromitujete Vojvođane.
    Ono o čemu sam ja govorio nije zasnovano na ekonomskoj isplativosti u prvoj godini, jednako kao što Egzit nije bio odmah isplativ.
    Govorio sam o muzici koja nema veze sa pojačalima, već tamburicama i violini koji ne mogu smetati stanarima koji su udaljeni od tog zamišljenog naselja.
    Govorio sam o nečemu što mi možemo ponuditi, a što bi samo pravi entuzijasta izveo, a takvi se ne javljeju na komentare, već rade nešto drugo.
    Novom Sadu tako nešto treba, a ne soliteri. To malo stanara trščara imaju gde da dobiju stanove, jer gomila banki prodaje gomilu jeftinih stanova koje Grad može da kupi.
    Svi su se hvalili kojekakvim razvojnim fondovima i planovima za fondove EU,a sad nigde ništa, nego samo dođoši mogu da ruše i od betona prave njima dobro znani krš?
  • Agent za nekretnine

    08.04.2016 17:12
    Mera vrednosti
    Korisniku parcele (ovde vlasniku trščare) pripada protivvrednost 30% ukupnih kvadrata nove buduće zgrade koja će se zidati na datoj parceli, a ne iznos po kvadratu postojećeg objekta. Ovde se prodaje PRAVO GRADNJE na parceli. S obzirom da će se ovde zidati soliter, vlasnik trščara dobio je ozbiljan novac od investitora.
    Prema ovom paritetu isplaćivani su vlasnici starih kuća na Grbavici, Podbari i Novoj Detelinari.....
    Zato se restauracija i pravljenje turističke celine sa trščarama ni jednom privatnom investitoru bio on dodjoš ili Vojvodjanin ne isplati. Sama parcela je SKUPA, računajući isplatu vlasnika trščara plus iznos za komunalno opremanje i ishodovanje gradjevinske dozvole koji se plaćaju gradu Novom Sadu.
  • Goran

    08.04.2016 16:20
    mera vrednosti
    Moljcima u trscarama je nudjen ozbiljan iznos po kvadratu za otkup kuca, ali su oni taj iznos po kvadratu predvideli i za livadu iza, pa je tu negde predjena mera vrednosti, pristojnosti i razuma.
    Ok Donka, ali odakle su Dinko Sakic i Teofil Pancic kompetentni da vode polemiku na datu temu?!
  • Nervirach

    08.04.2016 15:38
    Za ljubitelje betona, za sve ima resenje, ima jos lokacija, ovim ljudimacdacse upristoju zivot, da ona zgrada banke ne bude srusena, da parking bude sredjen.... ALI! Neki Apis je rekao rusi. Za trinaestopratnicu imam na umu nekoliko sacrsenih lokacija! Majina stanica, zgrada SNP-a koja je ruzna i stvarno je treba sravniti, radijator zgradu takodje, moze i na mestu one replike bosanske brvnare u Veterniku. Ali pazi sad, ta brvnara je zasticena a neke vrednije kucice nisu. Sta radite?
  • Bogati Vojvodjanin

    08.04.2016 15:15
    BETONJERKA
    Evo oma trčim, da uložim jedno dva tri milona eura u trščare i krivudave šorove u centru grada da bi mi Zavod za izgradnju grada udarao packe i uslovljavao me raznim glupostima, navraćale mi razne inspekcije i naplaćivale mi kazne za sve i svašta, sve pod pretnjom prinudne naplate, a žalba ne zadržava izvršenje samo zato da bih tebi i posetiocima Egzita napravio štimung i ugodjaj za male pare, opet na moju štetu.....
    Čim se raspiše konkurs oma dolazim s novcima.
    Dolazi i moj šogor takodje sa svoja dva tri milona da isplati prethodnog vlasnika ,plati gradjevinsku dozvolu i komunalne priključke, plus idejni projekat gradskim arhitektama.....
    Nema betonjerka da udje, ne žalimo naše novce....Sve za štimung sa salaša u centru grada...Ima komšije da se obraduju nema celu noć oka da sklope ....
  • Телеп

    08.04.2016 14:42
    Не дамо страћаре!
    Изем ти културну баштину, ако су страћаре њено главно обележје.... Аман бре људи, ако нисте за урбани амбијент, идите негде на периферију, нпр. у Шајкаш. Схватите да Н.С. није више мала варош, па да у сред Центра живите као да сте на селу. У задњих се стотинак година доста тога променило, број становника порастао десеторстуко. ...
  • Betonjerke

    08.04.2016 13:53
    Postoje neki privatnici koji kupe bistu Josipa Broya i ya to plate veliku sumu ya na[e uslove.
    Naravno, to nije isplativo.
    E, sad zamislite ovo. Dobije čovek papir i odrešene ruke. Sarađuje sa Zavodom za spomenike.
    A ovi, da ne budu baš cajzle. I nastane blok... nemam ime za njega. Kamena kocka između.
    Razbacane trščare, ne sve u jednoj ulici. Samo parking ispred, naravno.A onda se ulazi u male krivudave šorove između. Slatki kafići, koji se adekvatno zovu, za to vreme. Muzika - zna se.
    Redovna, svako veče, tamburice i violine. Parkić između tu i tamo. SVi oni koji imaju novaca, direktno bi sa Egzita išli tamo. Odabrana pića i jela, isključivo proverena i domaća.
    Atmosfera salaša bazirana na više trščara u jednom naselju. Igračke romske grupe a la "Cigani lete u nebo". I sve bi to ya nevelike novce neko yaista i mogao da uradi. Samo, potrebno je poverenje, i da mu gradske službe daju cart blanshe.
    Naravno, i spomen tabla ispred, ko je to uradio. Ako mislite da nem astarih bogatih Vojvođana koji bi to uradili, varate se. Znam samo ko ne bi. Ko bi to poravnao i napravio par betonjerki, sve sa svežnjom u džepu uvezanim gumicom.
  • Realnost

    07.04.2016 19:32
    Ma da. Sve privatnici žure da ulože (veliki) gotov novac u adaptacije trščara dok im je Zavod za zaštitu spomenika nad glavom plus drugi veliki gotov novac da ISPLATE VLASNIKA trščara, da bi tu naplaćivali ulaznice turistima i prodavali suvenire. Ha ha ha pa kom privatniku je to ISPLATIVO?
  • nnnn

    07.04.2016 17:32
    ma jako su se zabrinuli za trscare ... pred izbore naravno ,smejurija
  • Novosadjanka

    07.04.2016 15:35
    Zasto je gospoda iz prethodne vlasti dozvolila da se ove kuce uruse, grad je trebao da ulozi u te kuce ali prethodno da isplati vlasnike. Sad ste se setili kad su kuce totalno urusene. Ko je mislio na bezbednost dece koja su prolazila pored tih kuca iz dve obliznje osnovne skole? Sram vas bilo, pustite vlasnike da rese svoje dugogodisnje probleme!!!
  • Ćuj ba!

    07.04.2016 13:18
    Kako zašto? Pa zbog slučaja sa Galensom. Ako ovo prođe, umuvaće i ono u raspravu da dobije neki befel od naroda za rušenje...
  • nervirach

    07.04.2016 12:37
    Zasto u ovo vreme? Pa ko moze da stigne? Opet se sabotira.
  • Rotkvarija

    07.04.2016 12:26
    Trščare obavezno srušiti. Naš komšija vlasnik trščara nije mogao večito živetu u neuslovnim kućama u centru grada samo zato da bi pristalicama zaštite starina udovoljio. Kako bi se oni osećali u njegovoj koži?
  • /

    07.04.2016 10:59
    /
    postoji legenda da su se austrijanci nudili da srede gradic

    odredjenom lobiju to nije odgovaralo
  • Limanac

    07.04.2016 10:08
    Svest naroda...
    Ljudi sta nije jasno,ne branim nikoga,ali ko je prodao trscare? Ko nije ulagao u njihovo ocuvanje I zastitu? Ako drustvo nije odgovorno prema svom nasledju, nemojte to ocekivati ni od Investitora. Jednostavno obican covek danas pred materijalnim nedacama lako poklekne.
    Sto bi rekao Balasevic:" krivi smo mi"
  • ex chapman

    07.04.2016 09:57
    mater svima
    koji su nekad bili na nekoj funkciji pa nisu uradili ništa, a sada kritikuju druge za svoje sopstvene propuste. a mater i onima koji "stari" NS zamenjuju "novim" NS; al' ne zato što je nov, nego zato što je smrdljiviji, divljiji, odvratniji i sve u svemu nesnošljiviji za život od starog. nije ni "stari" NS bio savršenstvo, Bože sačuvaj, al' ovo što nam nude umesto njega je mnogo mnogo gore! zato mater i jednima i drugima a naročito ovim trećima :)
  • NS Centar

    07.04.2016 09:38
    Najstarije?!?!?
    "najstarijim kućama u Vojvodini, trščarama u Ulici Kraljevića Marka"

    Te kuće-trščare su iz 18. i 19. veka. Hajde malo ozbiljnosti molim.
  • /

    07.04.2016 09:34
    /
    da ne budu tema samo trscare. svi razumemo da su njihovi stanari imali problema.
    neka tema bude ocuvanje i propagiranje lokalne istorije. da ta istorija ne budu nemuste kulise u muzeju.
    ako se cuva brvnara kakva se pravila nekoliko stotina kilometara odavde onda da se cuva i trscara
  • Samo domaće

    07.04.2016 09:34
    Dati privatniku, ali DATI da renovira i napravi gradić za obilazak sa kafićima u određenom stilu i prodavnicama suvenira. Naravno, uz dozvolu na određeni period da može dobro da zaradi
    na vođenju turista u taj deo. Ako treba i konak napraviti. Ako treba ponovo obnoviti sve, na isti način. Tako rade pametne zemlje. A mi, uz malo deranja, sutra će doći 3 DDD-ovca i porušiti sve. Da bi imali da saviju novčanice za levi džep i vežu ih gumicom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna